Zbytek času věnuji studiu

Nadija pracuje v účetním oddělení dva měsíce. Tato křehká milovnice kávy velmi rychle zapadla do našeho kolektivu. A za pár týdnů dokonce začala pracovat na projektu Reporting. Řekli jsme si, že bychom se měli sejít a popovídat si o tom. Jak se dá pracovat při studiu? Jaká je její první práce? Jaká měla očekávání? O tom všem jsme si povídali během jednoho listopadového odpoledne ...

Nadijo, jak se dá zvládnout VŠE a práce dohromady?
Pracuji tu na částečný úvazek a myslím si, že skloubit dohromady práci a školu rozhodně jde a není to nic nereálného. Vlastně to, co dělám ve škole v rámci teorie pak aplikuji z hlediska praxe v práci. Dává mi to neuvěřitelnou výhodu.

A v jakém ročníku jsi?
Teď ve druhém.

Tak to jsi do toho šla velmi rychle.
Jediné, co je třeba, je dobrý time management. Umět si správně rozvrhnout čas je klíč k tomu to v pohodě zvládnout.

Proč ses rozhodla pro E-Cons?
Studuji VŠE obor účetnictví a finanční řízení podniku, ale hodně mě zajímá IT a nové technologie. Líbilo se mi, že firma zaměřující se na daňovou problematiku a účetnictví jde vstříc technologiím budoucnosti.

Co přesně máš na mysli?
Je to patrné už ze samotné firemní komunikace, která jde přes Slack, až po vývoj nových nástrojů. Ať už jsou to projekty Tria nebo Reporting, na kterém teď i pracuji.

A co ses za ty dva měsíce naučila?
Za tak krátkou dobu jsem toho stihla víc, než jsem vůbec čekala. Třeba pořizování faktur z celé EU a z třetích zemí mi přijde jako velmi užitečná věc. Ale je toho samozřejmě víc.

Kdybys měla říct jednu věc, se kterou jsi měla dříve problémy a teď na ní tady pracuješ?
Moje soft skills. Součástí mé práce jsou pravidelné koučinky, ty mi v tom moc pomáhají. Ta práce tady mi zkrátka přinesla ještě větší chuť a ochotu se ve všem zlepšovat a dozvídat se víc o tomto oboru.

Čím to je?
Na tuto pozici jsem šla s tím, že jsem se chtěla věnovat účetnictví a daním, což se i stalo. Zajímavým bonusem, který jsem nečekala, byla nabídka podílet se na prioritním projektu propojující data z účetních programů do reportingového prostředí. Opravdu jsem nečekala, že budu mít možnost podílet se na něčem tak velkém hned po nástupu.

Co je pro tebe E-Cons dnes, po dvou měsících?
Já si na začátku nebyla jistá, jestli mě vůbec přijmou. Jestli se mnou budou chtít pracovat. Ale po dvou měsících tady mám spoustu přátel. Já to tady skoro ani nevnímám jako pracovní prostředí. Je tady maximální otevřenost a upřímnost. Mám prostor cokoliv říct nebo se otevřeně zeptat bez toho, aniž bych se bála reakce nadřízených.

A co se ti tu líbí?
Nejvíce se mi líbí, že firma spolupracuje s mnoha klienty, kteří obchodují se zahraničními firmami a já tedy musím řešit i zahraniční účetní a daňové záležitosti.

To zní velmi složitě?
Proto další věcí, kterou tu oceňuji, je spolehlivost. Mohu se s kýmkoliv poradit, to mi moc pomáhá.

Nadijo, jsem rád, že jsi tu tak spokojená, doufám, že se ti tu bude i dál líbit.
Díky moc.

Děkuji za rozhovor.
Já taky moc děkuji. Pěkný den.

Nadija Šlenčaková, Accounting Consultant Assistant

Petr Pavlíček, Gábina Míšková

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.