Naše nástroje

Cesta za efektivnějším účetnictvím? Stačí vybrat ty správné nástroje!

 

Věděli jste, že existují nástroje, které vám ušetří peníze vynakládané na zpracování účetnictví?

Většina firem věnuje až o 50 % více času administrativě. I přes to, že v dnešní době neexistuje jediný důvod, aby cokoliv stále zůstávalo v papírové podobě.

Na trhu se objevuje čím dál víc online aplikací, které nabízejí i archivaci dokumentů. Dokumenty se dají i podepisovat elektronicky. Provozní systémy se propojují prostřednictvím API rozhraní s účetním, provozním a reportingovým systémem.

V dnešním článku vám představíme naše nejčastěji používané nástroje, které doporučujeme klientům a vysvětlíme si, v čem vidíme jejich přidanou hodnotu.

eDocument – zpracování dokumentů výhradně v elektronické formě

  • wflow.com

Jedná se o uživatelsky intuitivní software. Data je možné v rámci wflow odesílat i přes sběrný email. Následně se automaticky přeposílají a ukládají. Doklady lze i jednoduše vyfotit přes mobilní aplikaci. Ve wflow je možné doplnit také metadata (středisko, zakázka).

Systém data sám načte, správně zařadí a my, jako účetní firma, máme k dokladům snadný a rychlý přístup pro případnou kontrolu.

Wflow nabízí i možnost schvalování dokladů. Jednoduše nastavíte schvalovací proces (např. doklady do 20 tis. Kč schvaluje X a doklady nad 20 tis. Kč schvaluje Y). Díky tomuto doklady dojdou přímo ke kompetentním osobám.

A v neposlední řadě wflow pracuje na vytěžování dokladů. V praxi to znamená, že vytěžený a následně i schválený doklad se sám odešle do vybraného účetního systému. Finální kontrola je pak již jen třešničkou pro náš tým.

Úložiště wflow se dá samozřejmě využít i bez těchto přidaných hodnot, pouze jako online úložiště (bez schvalovacího kolečka, bez vytěžených dokladů). Záleží na preferencích každého klienta.

  • eDoCat

Dalším používaným úložištěm je eDoCat. Klient nám do eDoCatu nahraje jakýkoliv účetní doklad, doplní metadata a náš tým se pak postará o zaúčtování do účetního programu.  

 

eAccounting – online účetní programy

  • ABRA Flexi

Jedná se o cloudový nástroj s API rozhraním (ABRA Flexi umožňuje spojení dat bez importu, data mezi sebou komunikují automaticky). Tím pádem se dá ušetřit mnoho času, protože místo neustálého importování dat (faktur, bankovních výpisů) se data propisují automaticky.

Tento nástroj se jednoduše propojuje i s reportingovými aplikacemi.

  • Money

Money je účetní program, který má své funkce vypilované pro všechny, kteří s ním pracují.

  • Premier

eReporting – online vizualizace výsledků

  • Rekap – reporting do kapsy

Rekap je cloudový nástroj pro reporting. Jedná se o systém reportů s velmi širokým záběrem na ekonomiku a obchod, který se dá napojit na účetní systémy (API).

Aplikace je intuitivní a zajistí, že mají klienti veškerá potřebná data na jednom místě.

Díky této aplikaci mohou klienti své účetnictví zkontrolovat kdykoliv a odkudkoliv.

  • Reporting.cz

Reporting je také cloudový nástroj určený ke kontrolám účetnictví.

Je vhodný spíše pro větší klienty.

eHR – online zpracování personalistiky

  • Tria

Tria je mzdová, personální a docházková aplikace, která zajišťuje kompletní správu zaměstnanců.

Aplikaci vyvíjíme s klienty a pro klienty. Můžete to tedy být přímo vy, kdo definuje, jak by měla aplikace vypadat a jaké vlastnosti by měla mít.

Pokud vás Tria zaujala, více najdete v našem článku a dále na https://www.mojetria.cz/

  • KS mzdy PROFI

KS Mzdy Profi je mzdový systém, který zastřešuje zpracování mezd a řízení lidských zdrojů. Veškerá data o zaměstnancích naleznete na jednom místě.

V nabídce je spousta modulů, které se dají postupně dokupovat a využít pro efektivnější zpracování mezd.

 

Tým E-Consulting Czech

 


Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.