Je skvělé věřit v tým, i když nevyhrává a má třeba problémy

Pavla Vejtrubová je jednoznačně jednou z nejaktivnějších lidí naší firmy. Nevyčerpatelná studnice energie s mnoha koníčky a velkými ambicemi. Proč je v E-Cons, a proč má ráda tak specifický koníček jako je vášnivé fandění? Přečtěte si rozhovor a zjistíte všechno.

Pavlo, ty tu pracuješ už čtyři roky. Je to tvá první práce?
Po škole ano, ale při škole jsem pracovala jako terénní pracovník v centru sociálních služeb, kde jsem se starala o důchodce v jejich domácnostech.

Tam ses k účetnictví vůbec nedostala, předpokládám.
Ne. Naposledy jsem se zabývala účetnictvím na střední škole. Takže jsem do E-Cons nastoupila jako úplný začátečník – asistent a po čtyřech letech tu jsem jako pokročilý junior.

To znamená krůček před seniorskou pozicí. Jak se to stalo?
Jsem od přírody zvídavá. Nestačilo mi zaúčtovat faktury a jít od toho. Zajímalo mě, co se děje dál, jaké všechny procesy v rámci jednoho měsíce probíhají. Takže v součinnosti s vedením jsem si stanovila, co všechno se chci naučit a kam pokročit.

Jak moc je to náročné?
Samozřejmě je za tím hodně práce. Zkrátka se na vyšší pozici dostanu pouze ve chvíli, kdy už nějakou činnosti spolehlivě ovládám a jsem schopná to prokázat.

Ten program musí být náročný, máš vůbec čas na nějaké koníčky?
Rozhodně! Chodím na fotbal na Spartu na všechny domácí zápasy. Ráda jezdím s bráchou na ryby pod stan. A vedle toho mám kokršpaněla, se kterým trávím hodně času.

Fandění, to je dost neobvyklý koníček pro dívku. Co tě na tom přitahuje?
Soudržnost a podpora týmu. Kolem Sparty je úžasná komunita, a je skvělé věřit v tým, i když nevyhrává a má třeba problémy. Nejde o to se fandění věnovat, když Sparta právě vyhrává, ale podpořit ji právě v těch náročných obdobích.

To má určitě blízko k tvé práci. Ty sama jsi někdy fotbal hrála?
Jasně, hrála jsem asi tři roky v menší vesničce u Poděbrad. Ale pak jsme se rozutekli na střední školy a já pokračovala na vysokou. Už se to neslučovalo s dalšími zájmy.

Protože jsi začala dělat muziku, viď?
Léta jsem zpívala a hrála na kytaru. Kytara mi ale teď leží doma a jen občas si zabrnkám. Někdy v jedenácti jsem dokonce vyhrála pěveckou soutěž Caruso Show. Plánovala jsem jít na konzervatoř, ale to už mě chytla ekonomika a chtěla jsem u ní zůstat. Kdykoliv mám ale příležitost, tak zpívám jako blázen! Nejraději ve sklípku na Moravě.

Sklípek, to je jednoznačně letní záležitost, stihla jsi letos navštívit nějaký?
Letos ne, ale s přáteli jsme jeli na Krétu, půjčili jsme si na místě auto a několik dní cestovali na zapadlejší místa a pláže. To mám mnohem raději než zůstávat celý týden v nějakém resortu. Po návratu jsem byla ještě další týden doma, což byla v letošním roce moje první takto souvislá dovolená.

Vypadá to, že sis skvěle odpočinula! Díky za rozhovor.
Já děkuju za strávený čas.

Pavla Vejtrubová, Accounting Consultant Junior

Petr Pavlíček, Gábina Míšková

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.